Victor Bettendorf onklopbaar in 1.55m Gothenburg Trophy

Victor Bettendorf onklopbaar in 1.55m Gothenburg Trophy

In de 1.55m hoge Gothenburg Trophy lag alle Nederlandse druk op de schouders van Harrie Smolders. Op Dolinn (v. Cardento) verscheen hij in de piste maar besloot zich terug te trekken uit de competitie. Victor Bettendorf was op Mr. Tac (v. Non Stop) de grote winnaar. 

In de Gothenburg Trophy kwamen ruim dertig combinaties aan de start. Het technisch gebouwde parcours met hindernissen op 1.55m hoogte leek geen makkelijke opgave te zijn want menig ruiter ging in de fout. Slechts zes ruiters konden hun basisronde tot een goed einde brengen.

Van de zes uitverkorenen mocht Victor Bettendorf de spits afbijten. In het zadel van Mr. Tac (v. Non Stop) legde de Luxemburger de lat meteen hoog en reed foutloos. De te kloppen tijd werd door hen op 37,52 gezet. Als tweede kwam Rolf-Göran Bengtsson in de piste op Zuccero (v. VDL Zirocco Blue). Zij lieten de balken in de lepels liggen in een tijd van 39,55 en waren voorlopig tweede. 

Marc Dilasser kwam op E2k Abricot Ennemmelle (v. Quaprice Bois Margot) binnen gereden. De Fransman kwam tussen de twee eerdere combinaties in te staan en reed in 38,30 foutloos over de finish. Toen was het de beurt aan de jonge Thibeau Spits. Met Foncetti vd Heffinck (v. For Pleasure) ging hij op pad door het 1.55m hoge parcours. En met succes want het duo ging feilloos over de sprongen en kwam foutloos over de eindmeet in 42,77. 

Julien Anquetin trok zijn BWP'er Gravity of Greenhill (v. Nabab de Reve) terug uit de competitie. Robert Whitaker mocht als laatste aantreden. Op Evert (v. Amadeus) had de Brit als enige een springfout tegen in de barrage en werd zo vijfde. 

Bekijk hier de volledige uitslag

Foto: Gothenburg Horse Show / Liljas


TOP VIJF

  1. Victor Bettendorf - Mr. Tac (v. Non Stop)
  2. Marc Dilasser - E2k Abricot Ennemmelle (v. Quaprice Bois Margot) 
  3. Rolf-Göran Bengtsson - Zuccero (v. VDL Zirocco Blue)
  4. Thibeau Spits - Foncetti vd Heffinck (v. For Pleasure)
  5. Robert Whitaker - Evert (v. Amadeus)