Van Grunsven sprokkelt rankingpunten in Vejer

Van Grunsven sprokkelt rankingpunten in Vejer

In Vejer de la Frontera wordt er nog steeds druk op internationaal niveau gesprongen. In het 1m50 van de Medium Tour werd er met barrage gewerkt. In die barrage was David Will de snelste van elf barragekandidaten. Hij reed Quentucky Jolly (v. Nirvana V) foutloos naar de finish in 29,91 seconden. Hij bleef hiermee zijn eerste concurrenten ver vooruit. 

Jodie Hall MacAteer en Kimosa van het Kritrahof (v. Chatman) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen en finishten in 31,66 seconden. Wilm Vermeir was de beste Belg op de derde plaats. Hij liet in het zadel van Joyride S (v. Toulon) alle balken in de lepels en finishte in 31,82 seconden. 

Niklaus Schurtenberger (Lireu) en William Funnell (Billy McCain) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. 

Jens van Grunsven zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed Heathrow (v; Der Senaat 111) naar de achttiende plaats.

Big Tour A

In het 1m30 van de Big Tour ging de overwinning naar Mariano Martinez Bastida. Hij kon alle balken in de lepels laten in het zadel van Hybalia (v. Tygo) en finishte in 25,74 seconden. Linda Portychova en Juliett (v. Jimtown) namen de tweede plaats mee naar huis na een foutloze ronde in 25,94 seconden. Henk van de Pol vervolledigde het podium. Hij reed Forlan (v. Carthino Z) foutloos rond in 26,84 seconden. 

Ignace Philips De Vuyst (Modest vd Vroente) en Bruce Goodin (Nordic van de Fruitkorf) eindigden op de vierde en vijfde plaats. 

Lars Kuster kon zich twee keer klasseren: één keer op de zevende (Iscolavsco Fortuna) en één keer op de achtste (Enrico VA) plaats.

Small Tour B 

Skye Morssinkhof reed naar het zilver in het 1m35 van de Smaal Tour. Ze rekende op Nina vh Scheefkasteel om in 26,80 seconden een foutloze ronde te springen.

Medium Tour B

Hendrik-Jan Schuttert reed op zijn beurt naar een klassering in het 1m30 van de Medium Tour. Hij eindigde met Hertogin van de Kouberg (v. den Ham Blue R) naar een zesde plaats.

Klik hier voor alle resultaten