Van de Pol schittert op het podium in Sunshine Tour

Van de Pol schittert op het podium in Sunshine Tour

Op de Sunshine Tour wordt er nog steeds druk op internationaal niveau gesprongen. In het 1m30 van de Medium Tour reed Giulia Martinengo Marquet naar de overwinning. Ze was de snelste in een rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd en finishte in 61,35 seconden. 

Adam Morgen was met Clooney 35 (v. Cardento 933) goed voor de tweede plaats. Het duo liet alle balken in de lepels en finishte in 62,87 seconden. Henk van de Pol zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed Chanteric Peu DM A (v. Canabis Z) foutloos naar de finish in 63,33 seconden. Dat leverde hem de bronzen medaille op. 

David Will (Charly 1595) en Laura Klaphake (Concollon PS) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Vincent Voorn reed ook naar een klassering. In het zadel van Catender PS (v. Cabachon) sprong hij een foutloze ronde in 66,37 seconden. Dat leverde hem de elfde plaats op. Lars Kuster en Iscolavsco Fortuna (v. Berlin) konden zich ook klasseren. 

Big Tour 1m45

In het 1m45 van de Big Tour werd er ook rechtstreeks tegen de klok gesprongen. De winst ging naar Emma Stoker. Zij reed Q Seven (v. Stakkato) foutloos doorheen het parcours in 66,30 seconden. Pilar Lucrecia Cordon en Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij sprongen eveneens een foutloze ronde en finishten in 66,58 seconden. Penelope Leprevost maakte het podium compleet. Zij sprong een nulronde in het zadel van Baschung Courcelle (v. Lamm de Fetan) en finishte in 70,49 seconden. 

Katharina Offel (Cornido) en Jodie Hall Mcateer (Catoki) vervolledigden de top vijf. 

Nederlandse klasseringen waren er in deze rubriek voor Willem Greve (Carambole), Kim Emmen (Conbago) en Hendrik-Jan Schuttert (Halla).

CSI1* 1m30

In het 1m30 van de CSI 1* competitie was er een klassering voor Mila Everse. In het zadel van Orso del Terriccio (v. Indoctro) reed ze naar de tiende plaats. De winst ging naar Ivan Dalton en Damoiselle du Mesnil (v. Ogrion des Champs). Ze sprongen een foutloze ronde in 34,80 seconden. Kristina Klebanova (Bostin de Sainval) en Thomas Fasteus (True Grit) vervolledigden de top drie.

Klik hier voor alle resultaten