Van Asten, Van der Vleuten, Kersten, Thijssen en Venema zetten de toon in De Peelbergen

Van Asten, Van der Vleuten, Kersten, Thijssen en Venema zetten de toon in De Peelbergen

In de Peelbergen hebben de Nederlandse ruiters al diverse successen geboekt. De ruiters Van Asten, Van der Vleuten, Kersten, Thijssen en Venema sprongen allen naar de top vijf. 

QUICK RESULT 1,35m/1,40m

1. Ciaran Nallon - X Flow Lightyear 2
2. Leopold van Asten - VDL Groep Falco
3. Shion Sassa - Quando Quando


Nallon won voor Ierland met de tienjarige Heartbeat-zoon X Flow Lightyear in 28,64 seconden. Leopold van Asten volgde voor ons land met VDL Groep Falco, Shion Sassa en Quando Quando (Quidam's Rubin) finishten als derde voor Japan. 

Maikel van der Vleuten stuurde Canisha (Cancara) naar de vierde plaats, Barbara Schnieper werd vijfde voor Zwitserland. 

CSI* 1,30/1,35m GP

Leon Thijssen en For President (Numero Uno) namen de eerste positie in met een tijd van 29,9 seconden tijdens de barrage. Ze waren zo precies 0,09 seconde sneller dan Louise Saywell met Feigtling (Chicago Z). Rik Hemeryck volgde voor België op de derde plaats met I Diego de la Sure (Diabeau). Philippe Rozier werd vierde met zijn nieuwste aanwinst Conrad Sunheup Z (Calvados Z), Sophie Hinners rondde de top vijf af met KWPN-merrie Gyloma (Kashmir van Schuttershof). 

CSI* 1,30m

Niels Kersten en Granito Noordenhoek (Corland) greep hier de overwinning voor ons land in 27,53 seconden. Rodney Jongschaap volgde met Cuba (Larino) als tweede vlak voor de Duitse Stephanie Böhe met Fifty Special (Fairbanks). 

CSI2* 1,35m

Adeline Hecart en Question d'Orval (Rosire) grepen een Franse overwinning in 27,32 seconden. De Zangersheideruin Blof S Z (Berlin) volgde als tweede met Alexander Butler, Leon Thijssen stuurde Everest-W (Zapatero) naar het brons. Philippe Rozier en Prestigio LS La Silla (Presley Boy) finishten als vierde, Niels Kersten werd nu vijfde met Kyamant van 't Spieveld (Diamant de Semilly). 

CSI* 1,10m

Anne Venema en Hidette Dadero (Arizona) finishten als derde in 62,68 seconden. De Franse Pauline Cogniot won met Gigi Bonita (Vigo d'Arsouilles) in 59,53 seconden. 

Klik hier voor alle resultaten.