Update: Longines Global Champions Tour of Miami Beach verplaatst naar 14 april

Update: Longines Global Champions Tour of Miami Beach verplaatst naar 14 april

Nadat eerder deze week bekend gemaakt werd dat het LGCT op Miami Beach verzet werd naar 13 tot en met 16 april, verandert de organisatie nu noodgedwongen opnieuw de data. Het evenement zal van start gaan op 14  april ipv 13 april. 

De wispelturige weersvoorspelling in Miami dwingt de organisatie ertoe om opnieuw hun wedstrijdschema te herbekijken om de kwaliteit van het evenement (en de bodem) te kunnen verzekeren en de veiligheid en het welzijn van zowel paard als ruiter te blijven garanderen. 

Het CSI5* tijdschema is aangepast zodat het op vrijdag en zaterdag plaatsvindt en de CSI2* wedstrijden zullen over alle drie de dagen lopen. De GCL teamcompetitie zal nu slechts één ronde op vrijdag zijn en de Longines Global Champions Tour Grand Prix of Miami Beach is verplaatst naar zaterdagnamiddag. 

Ondanks de slechte weersomstandigheden zal de Longines Global Champions Tour of Miami Beach toch doorgaan, waarbij de GCL-teamcompetitie nu in één ronde is samengevat. Deze beslissing kan de spanning en intensiteit van de wedstrijd alleen maar verhogen, want de ruiters en hun paarden zullen meteen het beste van zichzelf geven. 


Bron: Persbericht