Tristan Marchal gaat winnen in België

Tristan Marchal gaat winnen in België

De 21-jarige Nederlander Tristan Marchal heeft in Neeroeteren afgelopen weekend de Grote Prijs gewonnen. Marchal hield zo het thuispubliek achter zich.

Met Sambucca (v. Sandro Boy) was Marchal de beste in deze 1.35m Grand Prix. Het duo was ruim vier seconden sneller dan de Noorse amazone Rebecca Kaarem met onder het zadel Giberolita. Voor de Australische amazone Evie Buller was er met Alladin du Genet een derde plaats weggelegd.

Net buiten het podium sprong Laurine Thijs sprong met Key-Biscane TB naar de vierde plaats. De vijfde plek was voorde Limburgse springruiteer Kim Thiry.

Kyle Cuypers en Mystic Lady van 't Buxushof (Toulon) wonnen de 1.25m reeks. Danny Van Es en Hamilton, die op vrijdag in Lier de Grote Prijs (1.40m) wonnen, waren dit keer goed voor de tweede plaats. Het podium werd afgewerkt door Ellis Pex met Edalinda.

Jolien Vanaenrode en Cerona Z zegevierden in de 1.15m reeks. Laurent Nuyens was in de 1.10m rubriek de snelste met Las Vegas Dwerse Hagen. Bij de 6-jarigen ging de overwinning naar Martina Riesel op de rug van Ice Cream.

Klik hier voor de uitslagen.

F. Archief, Warredal