Triple Crown Wierden: een overzicht van de beste prestaties

Triple Crown Wierden: een overzicht van de beste prestaties

Afgelopen weekend vond de Triple Crown in Wierden plaats. Wij geven je graag een handig overzicht van de beste prestaties! 

Blije winnaars op de eerste dag Triple Crown Wierden 

De openingsdag van Triple Crown Wierden werd afgetrapt met de klassen BB, B, L, M en B. Remco van Dijke en Lavisto (v. Falaise de Muze) wonnen de eerste rubriek klasse B. Op de tweede plaats eindigde Marell Blikman met Jack Sparrow (v. Carambole). Van Dijke en Blikman waren de enige foutloze combinaties in deze klasse. Remco van Dijke was dik tevreden met de eerste prijs: "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Ik heb wel een fijn paard dat goed kan springen, waardoor de stijlpunten meestal meevallen. Het was een mooi parcours en het liep lekker.’’ 

Esmé Ekkelkamp schreef de klasse L, op haar naam met de vijfjarige KWPN’er Never Know’s Limited Edition (v. Numero Uno), In de klasse M was Jessie Wiefferink de beste. De amazone kwam met de zevenjarige KWPN’er Just For Fun (v. Detroit VDL) door het tweefasen-parcours. Annemiek Pluimers pakte de winst in de tweede rubriek klasse B met de zesjarige merrie Corrie – S.C.H.B. (v. Cosun). Marell Blikman was zeer tevreden met haar tweede plaats in de klasse B: "Het ging erg goed. Het was pas de derde keer dat we in het B startten, dus ik was al heel blij dat hij foutloos was." 

Jessie Wiefferink goed op dreef 

De eerste dag schreef Wiefferink de klasse M op haar naam met de zevenjarige KWPN’er Just For Fun (v. Detroit VDL) en op dag twee voegde ze daar met de hengst de M-rubriek aan toe. De combinatie kwam door het tweefasen-parcours en was met een tijd van 27,53 seconden de snelste. Tessa Tigcheler kon Wiefferink niet bijbenen en eindigde op de tweede plaats. In het zadel van de 13-jarige KWPN’er Miss Dior (v. Carolus II) kwam ze niet in de buurt van het hout, maar was 1,14 seconden te langzaam voor de winst. Marriët Smit Hoekstra werd derde met de zevenjarige Happy Colour Z (v. Elvis Ter Putte). Het paar kwam ook foutloos door de tweede fase en passeerde de finish in 29,55 seconden. 

Foto: Jessie Wiefferink 

Gert-Jan Bruggink wint klasse Z 

Gert-Jan Bruggink nam de overwinning mee naar huis in de klasse Z. Hij behaalde deze prestatie met de elfjarige KWPN’er Floris (v. Vampire). In de tweefasen-rubriek liet hij alle balken in de lepels liggen en zag de winnende tijd van 27,83 seconden op het scorebord verschijnen. Het lukte Remco Been niet om de tijd van Bruggink te verbeteren en hij eindigde op de tweede plaats. In het zadel van de negenjarige bij Zangersheide geregistreerde Bridgetown Z (v. Big Star JR K Z) reed hij een foutloze ronde, maar kwam 0,38 seconden tekort voor de zege. Pim Mulder bemachtigde de derde plaats met de achtjarige KWPN’er BCO Ibylle (v. Breitling LS). De combinatie raakte het hout niet aan en kwam over de eindstreep in 28,81 seconden. Bruggink was bijzonder tevreden over zijn paard: "Floris heeft gelukkig geen paal aangeraakt en sprong goed!"

Foto: Gert-Jan Bruggink 

Bas van der Aa wint klasse ZZ 

Bas van der Aa trok met de achtjarige Shanroe Barney (v. Douglas) de overwinning naar zich toe in de klasse ZZ en won de Rikkert Afbouw Groep Prijs. Het paar bleef foutloos in de barrage en finishte in 35,99 seconden. Steven Veldhuis probeerde Van der Aa van de troon te stoten, maar het lukte de ruiter uit Haaksbergen net niet. Veldhuis kwam de barrage met de achtjarige KWPN’er Iregina ook zonder springfouten door, maar hij had 0,06 seconden langer nodig om de eindstreep te halen. Piet Raijmakers jr. greep de derde prijs met de tienjarige KWPN’er Van Schijndel’s Galetto (v. Zirocco Blue). Het duo kwam ook door de barrage en finishte in 36,21 seconden. Bas van der Aa: “Ik wilde lekker rijden en steeds dicht bij de hindernis blijven en dat lukte. De snelheid zat er ook in." 

Foto: Bas van der Aa

Daan van Geel wint Grote Prijs 

Daan van Geel greep vanavond de Nijwa Grote Prijs van Triple Crown Wierden. Hij zette als laatste ruiter met de twaalfjarige KWPN’er Escobar TS (v. Air Jordan Z) een geweldige barrage neer. Met een razendsnelle tijd van 33,96 seconden versloeg Van Geel zijn naaste concurrent Remco Been. De titelverdediger ging lang aan de leiding met de tienjarige KWPN’er Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek), maar kwam 0,50 seconden tekort. Doron Kuipers maakte de top drie compleet met de achtjarige KWPN’er Isodermus PP (v. Kannan). De combinatie raakte het hout ook niet aan en kwam over de finish in 35,37 seconden. Daan reed echt voor de winst: "Er zaten niet heel veel combinaties in de barrage. Ik was als laatste en wist dat Remco aan de leiding stond. Ik dacht: als ik wil winnen, dan moet ik ook risico nemen en dit werkte. Mijn paard heeft goed zijn best gedaan.’’

Foto: Daan van Geel 

Bron: persbericht