Toveks Mary Lou op sportief pensioen

Toveks Mary Lou op sportief pensioen

Na een lange, succesvolle carrière heeft Henrik von Eckermann beslist zijn vertrouwde Toveks Mary Lou te laten genieten van haar sportief pensioen. "In 2019 blesseerde Toveks Mary Lou zich in Genève. Een lange rustperiode leek alles in de goede richting te evolueren, maar niets is minder waar..."

De Zweedse springruiter gaat verder. "Om realistisch te zijn zou ze nog een jaar nodig hebben voordat ze opnieuw zo ver zou kunnen zijn dat ze een comeback zou kunnen maken, dus hebben de eigenaren familie Tovek en ik de beslissing genomen om haar met sportpensioen te laten gaan."

"Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen hoeveel deze merrie me heeft gegeven en wat ze voor me betekent. Ik wil dit niet als een einde zien, het is gewoon een hoofdstuk dat afgesloten is en ik kijk ernaar uit om haar volgende hoofdstuk te zien, hopelijk als een geweldige moeder."

Maar liefst 12 internationale overwinningen schreef de 15-jarige merrie op haar naam. Met Von Eckermann won de merrie teamzilver op de Wereldruiterspelen in Tryon in 2018 en op het Europees kampioenschap in Gotenburg in 2017. Het paar vertegenwoordigde ook Zweden op het EK in Rotterdam in 2019 en bij drie WB-finales. Het duo maakte ook deel uit van het winnende Zweedse team in de Nations Cups in Aken en Rome in 2019. Verder wonnen ze de Rolex Grand Prix in Windsor en de Rolex Grand Prix in Den Bosch in 2019 en de Longines FEI World Cup in Amsterdam datzelfde jaar.