Top tien voor Harrie Smolders in 5*W Openingsrubriek Bordeaux

Top tien voor Harrie Smolders in 5*W Openingsrubriek Bordeaux

De vijfsterren competitie in Bordeaux is afgetrapt! 39 combinaties gaven het beste van zichzelf in deze Wereldbeker passage, waaronder ook Harrie Smolders! De Nederlander sprong naar een knappe zevende plaats na een foutloze rit op Escape Z (v. Emerald). 

In het Franse Bordeaux kunnen de ruiters deze week opnieuw punten pakken voor de Wereldbeker ranglijst. Dat wisten ook Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling. Foutloos blijven leek geen makkelijke opgave want slechts dertien combinaties slaagden erin zonder fouten doorheen het parcours te komen. Maar Smolders nam gezwind elke sprong met Escape Z (v. Emerald), waardoor met een 0-score kon eindigen en uiteindelijk goed waren voor de zevende plaats. Van der Vleuten vinden we met Dywis Hh (v. Toulon) terug op 30, Vrieling strandde onderaan op 37 met Long John Silver3 (v. Lasino). 

Met één seconde voorsprong op de rest zette Richard Howley zich bovenaan de uitslag. De Ier zette de winnende tijd neer in het zadel van Mansini Ltd (v. Caressini L). Julien Gonin greep voor eigen publiek net naast de winst en werd tweede met Estrella de La Batia (v. Diamant de Semilly). Op drie kwam Pius Schwizer met Christina (v. Cassirado). 

Volledige uitslag