Top tien richting LGCT Rome: Titanenstrijd tussen Smolders en van der Vleuten

Top tien richting LGCT Rome: Titanenstrijd tussen Smolders en van der Vleuten

Terwijl de Longines Global Champions Tour 2023 zich in zijn laatste fase bevindt, is de competitie zo hevig als altijd, met ruiters die strijden om hun positie in de Longines Global Champions Tour-serie te verdedigen, evenals om hun plaats in de geduchte Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag, Tsjechië, deze november veilig te stellen. 

Met alle tien LGCT-kampioenschapskandidaten klaar voor de strijd in Rome, staat de 14e etappe van dit epische seizoen gepland om het Circus Maximus van 15 tot 17 september te laten schitteren. Aan de leiding als kampioenschapsleider, Harrie Smolders met 252 punten, staat klaar om toeschouwers te betoveren met het ongeëvenaarde talent en de consistentie van Monaco N.O.P. Maar Maikel van der Vleuten zit ze dicht op de hielen als een geduchte concurrent, terwijl hij op zoek is naar zijn allereerste LGCT-kampioenschapsoverwinning. Met zijn enige LGCT Grand Prix-overwinning van Cannes, Beauville Z N.O.P., hebben ze dit jaar op het wereldtoneel naam gemaakt met 238 punten voordat ze naar Rome gaan.

Met een bewezen staat van dienst als een van de snelste mannen op het circuit, staat Simon Delestre op de derde plaats met 217 punten. Vorig jaar's winnaar van de LGCT Grand Prix van Rome, Christian Kukuk, zal proberen om opeenvolgende overwinningen veilig te stellen, evenals cruciale kampioenschapspunten, aangezien hij op 210 punten staat, net voor wereldranglijstaanvoerder Henrik von Eckermann met 208,50 punten.

Julien Epaillard, die het seizoen van zijn leven heeft met al twee LGCT Grand Prix-overwinningen, waaronder de LGCT Grand Prix van Monaco ter waarde van 1,5 miljoen euro, is klaar om het publiek te boeien en nog een overwinning aan zijn palmares toe te voegen. Met exact dezelfde punten (192) als Julien, hoopt Edwina Tops-Alexander het record van Ben Maher van 3 LGCT-kampioenschapsoverwinningen te evenaren, dus een podiumplaats in Rome is binnen handbereik.

Max Kuhner (189 punten), Pieter Devos (186 punten) en Andreas Schou (167,50 punten) maken de top tien in Rome compleet, maar ze zullen de concurrentie hebben van ruiters zoals Ben Maher, Jérôme Guéry, Daniel Deusser, Christian Ahlmann, Laura Kraut, Marlon Zanotelli, Gregory Wathelet, Marcus Ehning, Niels Bruynseels, Scott Brash, Peder Fredricson en Malin Baryard-Johnsson.


Foto ©: LGCT
Bron: Persbericht