Tom Schellekens wint 1* Grote Prijs Peelbergen Equestrian Center

Tom Schellekens wint 1* Grote Prijs Peelbergen Equestrian Center

Bij de Peelbergen Equestrian Center heeft Tom Schellekens een Nederlandse Grand Prix-zege verzekerd. Schellekens hield een ruim deelnemersveld achter zich in de 1.30m CSI1* Grote Prijs!

De 1.30m CSI1* Grote Prijs noteerde 17 combinaties aan de start van de barrage. Uiteindelijk hield Tom Schellekens de concurrentie achter zich. Schellekens snelde naar de Grand Prix zege met de 12-jarige Greenday (Eldorado vd Zeshoek) onder het zadel. 

Samen met de 11-jarige KWPN-ruin bleef de Nederlander nipt voor op Edoardo Alain Dubois en Iberlina (Vittorio). Dubois verwees zo voormalig Belgisch kampioen, Jos Verlooy naar de derde plaats. 

Verlooy vervolledigde het Grand  Prix-podium met zijn vertrouwde Igor (Emerald) onder het zadel.

Stefanie Carroll is Nederlandse sterkhouder in 1.40m

België's Geoffrey Cobbaut was niet te houden in de 1.40m proef. De Belg zet zo zijn sterke prestatie verder nadat hij eerder al een vijfde en zesde plaats op naam schreef. Samen met de 12-jarige BWP-merrie, Lambada D (Edjaz van 't Merelsnest) bleef de Belg voor op Rodrigo Giesteira Almeida en de KWPN-merrie, Karonia L. (Harley VDL). Ook de derde plaats kleurde Belgisch dankzij Sacha Beghuin.

Op vrijdag sprong Beghuin met Mascotte of the Paddocks (Corland) naar de tweede plaats. Vandaag strandde het duo op plek drie. 

De combinatie werd opgevolgd door Jessica Vonach met Corazone 2 (Calido I), terwijl Benjamin Wulschner de top vijf vervolledigde met Gina M (Colestus). Voor eigen publiek volgde Stefanie Carroll als beste Nederlandse met Pieter Clemens' Cara Mia 155 (Colestus).