Tobias Luikens schittert in Youngster Tour finale Peelbergen

Tobias Luikens schittert in Youngster Tour finale Peelbergen

Vandaag staat de 1.45m CSI2* Grand Prix op het programma bij de Peelbergen. Ondertussen hield Tobias Luikens de Nederlandse eer het hoogst in de Youngster Tour Finale. Maikel van der Vleuten verzekerde met zijn 10e plek de beste ranking in de eerder verreden 1.45m proef.

In de finale voor zevenjarige springpaarden was het Santiago Diaz Ortega die met de Kannan-merrie, Kalahari de winst op naam schreef. Het paar bleef ongeveer een seconde voor op de Canadese Elizabeth Bates en haar BWP-ruin, Punch Van 't Zoggehof. Shady Ghrayeb vervolledigde het podium in het zadel van Favorite de Grandry (Vagabond de la Pomme).

Net buiten het podium verzekerde Tobias Luikens het beste Nederlandse resultaat met Little Engine Could (Tinka's Boy). Het paar sprong foutloos naar de vierde plaats voor Belg, Steve Lefevre en Tom De Craene's Paola vd Bisschop (Lector vd Bisschop). Joey Alberti won gisteren al een rubriek en plaatste zich in deze Youngster finale op de zesde plaats. De Nederlander sprong in de prijzen na een foutloze omloop met Corona Z (Comilfo Plus Z).

Volledige uitslag 7yo
Volledige 1.45m uitslag