Tijdsfout nekt Doron Kuipers en Willem Greve in 1.60m hoofdrubriek Spruce Meadows

Tijdsfout nekt Doron Kuipers en Willem Greve in 1.60m hoofdrubriek Spruce Meadows

De 1.60m hoofdrubriek in Calgary bleek een moeilijke opgave. Als laatste aan de start sprong Eduardo Menezes naar de winst met H5 Quintol. 


QUICK RESULTS
1. Eduardo Menezes - H5 Quintol
2. Conor Swail - GK Coco Chanel
3. Massimo Grossato - Lazzaro Delle Schiave


Heel wat combinaties kampten met de toegestane tijde in de basisomloop. Zo ook Doron Kuipers met Charley  (Calido I) en Willem Greve met Zypria S (Canturo). Beide combinaties kruisten de finish met één tijdsfout.

Zeven combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing. Pieter Clemens zette meteen de toon met een foutloze omloop in 40,30. Op de rug an Quintini (Quintender 2). Uiteindelijk deden vier combinaties beter.

Dani (Goldstein) Waldmann stopte de klok op 39,21 seconden met Lizziemary (Cabri d'Elle) en strandde zo net buiten het podium na Massimo Grossato met Lazzaro Delle Schiave (Acodetto).

Laatste ruiters aan de start, Eduardo Menezes sprong uiteindelijk naar de winst met H5 Quintol   (Quintender 2). Met een chrono van 37,45 seconden snoepte het paar enkele tienden van een seconde af van de tijd van Connor Swail met GK Coco Chanel (Clarimo ASK).


uitslag