Thibeau Spits ziet KWPN merrie Ibestra VB zijn stal verlaten richting China

Thibeau Spits ziet KWPN merrie Ibestra VB zijn stal verlaten richting China

Ibestra VB, de 11-jarige merrie waarmee Thibeau Spits ruim drie jaar succesvol mee aan de start kwam, is verkocht. De KWPN merrie werd gefokt door G. Verbakel. Na haar succesvolle optreden in Mechelen had ze de aandacht van enkele potentiële kopers getrokken en heeft nu ook een nieuwe stal gevonden. 


De opleiding van de schimmelmerrie startte onder Katrijn Van Hoecke. Thibeau Spits nam in de zomer van 2020 de teugels over van de toen zevenjarige merrie, met af en toe een intermezzo met Lauranne Spits. De dochter van Quality Time TN werd door Spits opgeleid van jongeling tot Grand Prix-paard. Het duo kwam voornamelijk aan de start tot op CSI3* niveau maar stond eind vorig jaar ook in de CSI5*-W wedstrijd van Mechelen op de startlijst. Daar werden ze in de 1.40m proef vierde en een dag later zelfs tweede op 1.45m niveau! 

Samen boekte het jonge paar heel wat knappe resultaten met onder andere overwinningen tijdens de jeugdconcours van Opglabbeek maar ook tijdens de CSI3* Nations Cup en de reguliere CSI2* competitie van Kronenberg stonden zij op één. In totaal sprongen ze zestien keer naar het podium samen. 


Bron: Equnews