Teddy van de Rijt en Herma in de top tien van de CSIU25 Grand Prix

Teddy van de Rijt en Herma in de top tien van de CSIU25 Grand Prix

In de Peelbergen valt het doek voor de voorlaatste competitiedag van de week. Het hoogtepunt was de CSIU25 Grand Prix, waarin Teddy van de Rijt negende eindigde. 

Zeven combinaties kwalificeerden zich voor de barrage en slechts vier wisten ook hier de nul te behouden. De snelste barragetijd kwam van de Fransman Mathis Burnouf. Met Tabalou PS sprong hij foutloos in 28,74 seconden en deed daarmee net beter dan Necmi Eren uit Turkije, die met Chin IT en 28,92 seconden tweede eindigde. Het brons was voor de Duitser Cedric Wolf met Capitano Z en 29,66 seconden.

Van de Rijt kon voor de negende plaats rekenen op Herma. 

Ook in het 1.20m waren er Nederlandse klasseringen. Jersey Kuijpers en Jk Horsetrucks Quanta Questa eindigden derde, Nina Houtzager en Coladelis Z vijfde, Yoni van Santvoort en Ninka-A Van't Hof Ter Doorn zevende en Ava Eden van Grunsven met Godfather negende. 

Tenslotte sprong Bethany Vos naar de winst in de 1.10m proef. Hiervoor kon ze rekenen op Dilithyia Vls. Op het podium werd ze vergezeld door Jesse Berkers met Aragon Happhira, die tweede eindigden.

Stijn Hokse en Krijger C sprongen naar plaats vijf, Roos van Sprang en Celeste naar plaats zeven, Jersey Kuijpers en Leasure Lendermen Jkh Z naar plaats negen en Nina Houtzager met Cream Caramel naar plaats tien. 

Klik hier voor de resultaten.