Tani Joosten en Fleur Holleman verzekeren Nederlandse successen

Tani Joosten en Fleur Holleman verzekeren Nederlandse successen

De internationale jeugd komt deze week aan de start bij Jumping De Achterhoek. Op eigen terrein wisten de Nederlandse combinaties alvast sterk te scoren. Tani Joosten en Galdal Me alsook Fleur Holleman en Innuendo R&D  wisten Nederlandse eindzeges te verzekeren.

Tani Joosten en de 12-jarige zoon van Zambesi TN (Galdal Me) sprongen naar de winst in de 1.40m U25 Big Tour. Het paar bleef ruim twee seconden voor op Lilith Kreuzer met de 9-jarige hengst, Landon (London). Van de acht barrage-starters wisten er vier het parcours foutloos af te werken. Hayato Imoto vervolledigde daarbij de top drie met Steve 16 (Stanley).

Fleur Holleman hield de concurrentie achter zich in de 1.35m U25 rubriek. De Nederlandse snelde naar de winst met de 10-jarige merrie, Innuendo R&D (Zirocco Blue VDL). Over twee fasen bleef het paar ruim één seconde voor op Vicky Venschott en Ipanema P (Diamant de Semilly). De top drie werd afgewerkt door Maria Branka-Borja en Diamond 2000 Z (Diamant de Semilly). 

Bij de junioren bleek Wesley Ter Harmsel de Nederlandse sterkhouder in de 1.35m rubriek. Ter Harmsel sprong met Lareusa Z (Toulon) naar de derde plaats. Julia Ganowska won deze proef in het zadel van de 14-jarige Number One 28 (Numero Uno).

Alle resultaten