Steve Guerdat levert topsport en wint Rolex Top Ren Genève

Steve Guerdat levert topsport en wint Rolex Top Ren Genève

Extase alom tijdens de Rolex Top Ten in Genève. De tweede omloop zorgde ervoor dat de kaarten geschud werden.  Steve Guerdat zorgde voor extase bij het thuispubliek en won uiteindelijk  - als enig dubbel foutloze - de titel! Eerder won Guerdat al de Top Ten in 2010 en 2018. "Ik zeg altijd, mijn sterkste concurrent zijn alle andere combinaties..." lacht Guerdat na afloop.

Na de eerste ronde stond Shane Sweetnam met James Kann Cruz (Kannan, fokker: Patrick Connolly) op kop. De Ier had hierdoor in de laatste omloop de voordeel positie om als laatste te starten.

Eerste aan de start in de tweede ronde was Max Kühner met de 12-jarige EIC UP Too Jacco Blue (Chacco-Blue). Na drie fouten in de eerste omloop, hield het duo het foutloos. Dezelfde uitkomst was er voor de tweede starter, Harrie Smolders en Evergate Stables' Monaco N.O.P. (Cassini II).

Olympisch kampioen, Ben Maher volgde aan de start met KWPN'er, Faltic HB (Baltic VDL). Het duo startte met twee springfouten, maar nam revanche met een snelle foutloze omloop in de tweede omloop. Door een geweldige aanmoediging van het thuispubliek dook Martin Fuchs ruim drie seconden onder de chrono van Maher.

Samen met Conner Jei (Connor 48) sprong Fuchs zo naar de leiding met 8 punten in totaal en legde de lat iets hoger voor de volgende ruiters aan de start. Simon Delestre maakte meteen duidelijk dat de één na de andere combinatie de prestaties van de voorgaande zou verbeteren. Delestre dook nog verder onder de te kloppen chrono met Dexter Fontenis Z (Diarado). Het Franse duo werd meteen opzij geschoven door Kent Farrington en de 9-jarige Colestus-merrie, Greya.

Julien Epaillard en Dubai du Cedre (Baloubet du Rouet) volgden aan de start. Het duo had minder geluk en met twee springfouten strandde het paar uiteindelijk ope en tussentijdse vijfde plaats. 

De Laatste Drie!

Steve Guerdat en Venard de Cerisy (Open Up Semilly) volgde aan de start. Guerdat had een nulscore in de eerste omloop en ging op herhaling in de tweede ronde. Voor eigen publiek verzekerde de Zwitser extase en nam de leiding over.

De winnaars van 2022, Henrik von Eckermann en BWP-ruin, King Edward (Edward) volgden aan de start. De nummer één van de wereld was gebrand op de verlenging van zijn titel. Het duo nam de nodige risico's wat resulteerde in één springfout. Daardoor strandden ze net na Steve Guerdat met nog één paard-ruiter combinatie aan de start.  Ook Sweetnam wist geen foutloze finish te halen.

Uiteindelijk won Guerdat voor Henrik von Eckermann en Kent Farrington!

Uitslag