Steve Guerdat: "Ik snap niet waarom ruiters naar mij zouden opkijken, ik maak nog zo veel fouten"

Steve Guerdat: "Ik snap niet waarom ruiters naar mij zouden opkijken, ik maak nog zo veel fouten"

Steve Guerdat, de Zwitserse nummer één van de wereld, vertelde aan de FEI wie zijn grote sporthelden zijn. "Op gebied van ruitersport heb ik altijd naar John Whitaker opgekeken"

"Als je mij naar mijn sporthelden vraagt, staat Michael Jordan ook hoog op het lijstje. Hij heeft gedurende zijn carrière veel memorabele comebacks gemaakt. Ik ben altijd een groot sportfanaat geweest en zijn verhaal is echt een inspiratie voor mij. Normaal gezien blinken topsporters gedurende een bepaalde periode in hun leven uit maar bij hem leek die periode eeuwig aan te houden", aldus de Zwitser. 

"Op gebied van de paardensport is John Whitaker altijd mijn held geweest. Ik bewonder hem omwille van verschillende redenen. Als John op een paard zit, ziet alles er gemakkelijk uit. Ik denk dat hij zelf niet beseft wat hij allemaal bereikt heeft omdat dit altijd op zo een natuurlijke manier is gebeurd. Paarden reageren op een bepaalde manier op hem en zo ziet alles er enorm natuurlijk uit. Hij is daarom altijd een inspiratie voor mij geweest".

"Of ik ook een sportheld ben? Dat denk ik niet. Ik vind mijzelf niet zo goed. Ik heb soms nog altijd het gevoel dat ik maar iets doe en veel fouten maak. Ik kan dus niet begrijpen dat ik andere ruiters op ook maar één bepaalde manier zou inspireren".