Stargos VDL wint onder zadel van Iris Hakvoort GMB Jonge Paarden Finale

Stargos VDL wint onder zadel van Iris Hakvoort GMB Jonge Paarden Finale

Gisteren avond werd tijdens Jumping de Achterhoek de finale van de GMB Jongepaardencompetitie voor vijfjarigen verreden. Aan de start kwamen de dertig beste combinaties van de afgelopen vijf selectiewedstrijden. Uiteindelijk ging de overwinning naar de Oldenburger hengst Stargos VDL, onder het zadel van Iris Hakvoort.

Net zoals voorspeld tijdens de selectiewedstrijden, bleek ook de finale van de GMB Jonge Spring Paarden Competitie een heuse strijd te worden. Met de helft van het talentvolle deelnemersveld dat zich wist te plaatsen voor de barrage, werd het knokken voor een goede klassering.

Na winst tijdens de tweede selectieronde in Denekamp, gaven Iris Hakvoort en Stargos VDL gisteren avond opnieuw alles wat ze in hun mars hadden. Twee foutloze rondes en een razendsnelle barragetijd van 28.41 seconden werden finaal dan ook beloond met een welverdiende gouden medaille. Net geen seconde na het winnende duo leverden ook Thijmen Vos en de door zijn vader Robert gefokte KWPN hengst Maverick (Diamant de Semilly) een dubbel nul score af, wat hen het zilver opbracht. De derde die de chrono nog foutloos onder de dertig seconden kon stopzetten was Lars Kuster in het zadel van Don Tarpania Z, een Zangersheide hengst uit Dominator 2000 Z.

Ook de eerste plek buiten het podium ging naar een Nederlandse combinatie, met Miranda Spronk - Renties die op de rug van de Zangersheide merrie Wezenberg's Balou de Regor (Balou Du Rouet) afklokte op 31.22 seconden. De top vijf werd vervolledigd door de Zweed David Ljungcrantz met de KWPN ruin Eurocool's Meastro Apple (Maestro van den Bisschop).

Vind hier de volledige uitslag.

Bron: Persbericht facebook Jumping de Achterhoek 

Foto: © Digishots