Skye Morssinkhof start met zilver in 1.40m Grand Prix kwalificatie van Opglabbeek

Skye Morssinkhof start met zilver in 1.40m Grand Prix kwalificatie van Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek is vandaag de CSIO Youth wedstrijdweek van start gegaan met een CSIJ/ CSIU25 rubriek die gelijk meetelde als kwalificatie voor de Grand Prix later deze week. Nederland kwam meteen sterk voor de dag met Skye Morssinkhof die net naast de overwinning greep in deze rubriek. 

Naomi Himmelreich ging naar huis met de overwinning in deze 1.40m proef die rechtstreeks tegen de tijd werd gesprongen. In het zadel van Vino V'T Kosterhof Z (v. Verdi TN) snelde de Duitse amazone in 56,02 seconden naar de eerste plaats. Skye Morssinkhof kon rekenen op G-Vingino Blue (v. VDL Zirocco Blue) om in 57,78 seconden tweede te eindigen. Hannes Ahlmann en Charleston (v. Cascadello) vulden de top drie aan met een tijd van 60,47 seconden. 

Tristan Guisson en Explosion vh Legita Hof Z (v. Elvis Ter Putte) werden vierde. Elona Rousselle en Monchichi (v. Emerald) verzekerden een vijfde plek. 

Tot slot waren er nog Nederlandse klasseringen voor Emma Bocken (Kadessa Z), Fleur Holleman (Faltic) en ook voor Finn Boerekamp (Larcone). 

Klik hier voor de resultaten.