Siebe Leemans en Kobalt winnen Nederlandse Young Rider titel!

Siebe Leemans en Kobalt winnen Nederlandse Young Rider titel!

Zojuist werden de medailles uitgedeeld tijdens het Nederlands kampioenschap voor Young Riders. Siebe Leemans grijpt het goud met zijn negenjarige Kobalt (Harley VDL).

Inde finale werd er over twee rondes gereden. Britt Driessen en de 8-jarige KWPN-ruin, Leike (Arezzo VDL) noteerden met vijf punten het beste resultaat. In het dagklassement werd het duo opgevolgd door Siebe Leemans met Estoril du Cedre (Jarnac) op twee en Emma Bocken met Kadessa Z (Kannan) op drie.

Siebe Leemans kroont zich Nederlands kampioen!

In het eindklassement grijpt Siebe Leemans de titel met de 9-jarige KWPN-ruin, Kobalt! Leemans sprong sterk uit de start en hield het de tweede dag ook foutloos. Vandaag noteerde hij 2 maal één springfout wat resulteerde in een totaal van 8.81 punten.

In hert 1.45m kampioenschap grijpt Emma Bocken het zilver met de 10-jarige Kannan-merrie, Kadessa Z. Bocken en haar Zangersheide-merrie finishten met in totaal 12.31 punten. Mart Ijland eist de bronzen medaille op. Ijland en Isla Ibiza (Douglas) vervolledigden het podium voor Fleur Holleman en Faltic (Baltic VDL).

De top vijf van het NK Young Riders werd afgewerkt door Finn Boerekamp en Parfait vd Bisschop (Zazu).

Eindklassement