Siebe Kramer met eigen gefokte Luuk kampioen klasse 1.35: "We zijn ons hele leven al een combinatie"

Siebe Kramer met eigen gefokte Luuk kampioen klasse 1.35: "We zijn ons hele leven al een combinatie"

''Ik had niet verwacht dat ik vandaag kampioen zou worden. Ik ben er geheel onbevangen in gegaan", klonk het bij een verraste ruiter. 

"Het paard heeft het wel in zich, maar het is niet dat ik hierheen ben gereden met de gedachte dat ik vandaag de kampioen zou worden. We zijn ons hele leven eigenlijk al een combinatie samen. Dit paard is een eigen fokproduct en bij ons opgegroeid. Ondertussen is Luuk 8 jaar, dus die band die wij hebben met elkaar is wel echt heel erg speciaal na al die tijd. Je probeert natuurlijk iets goeds te fokken en als dat dan lukt dan is dat wel echt ultiem geluk."

1. Siebe Kramer, Luuk, KNHS regio Zuid-Holland, 32,57 seconden
2. Robin Windstra, W&W's Agostino Z, KNHS regio Groningen, 35,0 seconden
3. Rielke Roeland, D'Amigo de Beauty, KNHS regio Overijssel, 37,14 seconden

Tessa Delger en Melodie V kampioen in Klasse 130

De beste 1.30m combinaties van het land hebben vanochtend in de Amaliahal gestreden voor de kampioenstitel. Diegene die zich de allerbeste mag noemen en daarmee de KNHS 2024 kampioen is, is Tessa Delger met haar paard Melodie V. 

Het voelt nog niet helemaal echt. Normaal word ik altijd tweede maar Melodie heeft het deze keer echt gedaan. Ik had wel een beetje geluk maar dat moet je soms ook hebben. We zijn nu twee jaar een combinatie en het is echt een dame met pit maar dat past goed bij mij, daar hou ik wel van. Af en toe kan ik haar wel eens achter het behang plakken maar we zijn echt elkaars maatjes. Omdat zij het zo goed doet wil ik ook graag alles goed doen. Als ik geen domme dingen doe springt zij eigenlijk altijd nul. Zelfs als ik het niet helemaal goed doe probeert zij het nog voor me op te lossen. Daarom wil ik juist alles perfect doen zodat zij gewoon lekker kan springen. Aldus de kersverse kampioen Tessa Delger 

  1. Tessa Delger, Melodie V, KNHS Regio Gelderland, 34.20 seconden
  2. Rielke Roeland, Mister Coconut, KNHS Regio Overijssel, 37,17 seconden (tevens Happy Athlete)
  3. Jan Conijn, Daktari Z, KNHS Regio Noord-Brabant, 37,97 seconden



Bron: KNHS
F. Copyright: Digishots