Schalken onverslaanbaar in CSI1* competitie Kronenberg. Morssinkhof en Steeghs scoren in GP kwalificaite

Schalken onverslaanbaar in CSI1* competitie Kronenberg. Morssinkhof en Steeghs scoren in GP kwalificaite

In Kronenberg werd zonet de kwalificatie van de CSI1* Grand Prix gesprongen. 82 Deelnemers kwamen aan de start in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. De overwinning was voor Erika Lickhammer-Van Helmond. Zij reed Edette (v. Namelus R) foutloos rond in 57,88 seconden. 

Hiermee bleef ze die Ier Conor Drain voor die met Forever (v. Ingmar) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Zij konden alle balken in de lepels laten en finishten in 61,00 seconden. Daphne Kindt en Joly de Mauretus (v. Toulon) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 61,66 seconden. 

Micky Morssinkhof (Elianca) en John Steeghs (Noeno Z) volgden op plaatsen vier en vijf.

Andere Nederlandse klasseringen kwamen van Siebe Kramer (Cascador EB) en Joni Vollenberg (Jillz SA). 

CSI1*1M10

Eerder vandaag was er ook al een 1m10 rubriek van de CSI1* competitie en daar was er een Nederlandse overwinning. Jackie Schalken reed Venezia (v. Cardento 933) sprongen naar de overwinning door in 64,74 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee waren ze bijna tien (!!!!) seconden sneller dan Nisse Lüneburg en Castello Zinober Z (v. Cascadello) die de tweede plaats voor hun rekening namen. Zij lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 74,46 seconden. Ana Eliza Aguiar Ramos en C Star Imperio Egipcio (v. Chacco-Blue) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 75,83 seconden.