Sander Geerink verovert top drie in YH Samorin

Sander Geerink verovert top drie in YH Samorin

In Samorin waren het opnieuw Sander Geerink en Madée Schuttenbeld die van zich lieten horen bij de jonge paarden maar in de reguliere 2* rubriek kon ook Yves Houtackers voor een topresultaat zorgen. 

Bij de zes- en zevenjarige paarden kon Sander Geerink opnieuw een medaille veroveren met de hengst Let's Go R. Hier moest hij enkel de Tsjechische Marek Hentsel met Ceremonie en de Hongaarse Tamás Mráz met Malna voor zich dulden. De top drie bestond volledig uit zevenjarige paarden. 

Madée Schuttenbeld greep op haar beurt net naast het podium bij de vijfjarigen. Op Bp Finn Mccool (v. Luidam) werd de amazone vierde. Ook Luciano Zandvliet sprong zich opnieuw de top tien in met Joppers V Z, hij werd zevende. Als laatste klasseerde Sebastien Kapel zich nog met Vanda Bugatti (v. Cristallo 7). 

Uitslagen

Yves Houtackers zet zich tussen Noorse combinaties op het podium

In de 2* rubriek over 1.30m zorgde Yves Houtackers voor het Nederlandse kleur op het podium. Op de rug van de zevenjarige Domino Vant Elzenhof Z (v. Dominator 2000 Z) werd hij derde. De Noorse Tuva Linea Solberg won in het zadel van Tesla (v. Azteca VDL), gevolgd door haar landgenoot Solveig Fotland Newermann die op Niaras Stb Boy I Z (v. Nabab de Reve) tweede werd.

Uitslag