Sander Geerink is Nederlandse sterkhouder in 2* GP-kwalificatie Samorin

Sander Geerink is Nederlandse sterkhouder in 2* GP-kwalificatie Samorin

In de 2* competitie van Samorin konden meerdere Nederlandse combinaties mee hun stempel drukken in de verschillende rubrieken. In de GP-kwalificatie, wat tevens ook de hoofdrubriek was, sprong Sander Geerink naar een plek in de top tien. 

Twee Nederlandse combinaties slaagden erin om zich te klasseren in de 2* Grote Prijs-kwalificatie. Met hindernissen op 1.40m hoogte zorgde Sander Geerink voor het beste Nederlandse resultaat met Jacobus S (v. Numero Uno). Het duo bleef foutloos en werd tiende. Voor Luciano Zandvliet was er in het zadel van Captain (v. Contendro I) eveneens een foutloze ronde, met een zestiende plaats als gevolg. 

In de Silver Tour eiste Geerink een medaille op in de 1.30m-rubriek. Met de zevenjarige hengst Laretto (v. Adagio de Talma) kreeg hij het brons omgehangen en was de enigste Nederlandse combinatie in de top twintig. 

In de Middle Tour was het opnieuw Geerink én Zandvliet die over 1.25m foutloos bleven. Geerink sprong met Let's Go R naar de dertiende plaats, Zandvliet kwam op vijftien met Chacco's Girl, die in eigendom is van Sander Geerink. 

Alle resultaten