Ruiters in Oranje knap vierde in Nations Cup Peelbergen

Ruiters in Oranje knap vierde in Nations Cup Peelbergen

De Longines EEF Nations Cup van het CSIO3* de Peelbergen draaide uit op een barrage tussen Frankrijk en Argentinië. Voor Frankrijk kwam Maelle Martin met Bise des Bardellieres (Lamm de Fetan) aan de start in de barrage. Matias Albarracin en Full option van 't Zand (Flamingo K) vertegenwoordigden de Argentijnse kleuren. Beide duo's hielden het foutloos. Uiteindelijk greep Frankrijk het goud!

De Franse equipe eindigt met 0 punten op naam met de gouden medaille. Edouard Couperie zijn team bestond uit Juliette Faligot met Arqana de Riverland (Cornet Obolensky), Aurelien Leroy met Croqsel de Blaignac (Ugano Sitte), Maelle Martin in het zadel van Bise des Bardellieres (Lamm de Fetan) en Francois Xavier Boudant met Brazyl du Mezel).

Op het podium werd de Franse equipe opgevolgd door Argentinië met 0 punten en Spanje met één springfout.

Gastland, Nederland volgde met 9 punten in totaal op de vierde plaats. Vincent Voorn had voor de 'thuismatch' gerekend op Kim Emmen met de 10-jarige Island V G (VDL Zirocco Blue), Jur Vrieling met Comme-Laude W (Comme Il Faut), Pim Mulder met Memphis Z (Mylord Carthago) en Mans Thijssen met Hello (Alano). Enkel Thijssen wist over de beide omlopen het hout in de lepels te houden. Thans kampte de amazone met de tijd in de eerste ronde.

Op vijf volgden de Belgische springduivels met 12 punten. Voor België bleek Gregory Wathelet in het zadel van Bond Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly) de sterkhouder met twee foutloze omlopen. 

Uitslag