Roos Wevers op kop in uitdagende Juniors & U25 rubriek van Lichtenvoorde

Roos Wevers op kop in uitdagende Juniors & U25 rubriek van Lichtenvoorde

Jumping de Achterhoek had op hun programma van zaterdag twee rubrieken voor Juniors en U25 na elkaar gepland staan. In de Small Tour kon Roos Wevers de rubriek aanvoeren van een heel erg spannende proef, in de Medium Tour was Marie Sandell de beste Nederlandse. 

De hindernissen werden eerst op een hoogte van 1.25m gezet voor de Small Tour. Slechts vier van de ruim dertig combinaties konden een foutloze ronde afleveren, waarvan drie Nederlandse! Roos Wevers zorgde voor de snelste rit in het zadel van Dynamite TN (Larino) en won de proef. Quinten Ter Hamsel achtervolgde op twee met Geronimo (Carthino Z). Tani Joosten zorgde voor een volledig Nederlandse top drie en kwam met Cc Top 4 (Contact vd Heffinck) op drie. 

Jesse Berkers zette zich met Aragon Happhira (Corland) op zeven voor Julia Titulaer en Katophonie (Gullit Hbc). De top tien werd gesloten door River Morssinkhof en Leonidas 129 (Leonce). 

Resultaten

Voor de Medium Tour werden de sprongen verhoogd naar een hoogte van 1.35m. Marie Sandell zorgde voor een foutloze rit op Keep Secret Grace, een achtjarige KWPN merrie van Eldorado vd Zeshoek en werd vijfde. Op zes volgde Fleur Holleman met Innuendo R&D (Zirocco Blue). Evi Wiefferink haar nulronde op Jucatan VDL (Carrera VDL) leverde de achtste plaats op voor Emmy Hermsen en La Baule B. (Otangelo). 


F. ©: Digishots