River Morssinkhof aan kop van Bronze 1.20m in Oliva

River Morssinkhof aan kop van Bronze 1.20m in Oliva

In Oliva sloeg River Morssinkhof er zonet in zijn eerste gouden medaille van de competitie in de wacht te slepen. Op de rug van International Gjb (Zambesi TN) gaf Morssinkhof alle concurrentie het nakijken tijdens de 1.20m Bronze proef. Ook tijdens de 1.30m Silver rubriek die kort ervoor eindigde was er al prijs voor Nederland. Daar sprong Elize van de Mheen met Lennox W (Comme IL Faut 5) naar een knappe vierde plek.

Morssinkhof had met International Gjb slechts 29.70 seconden nodig om het 1.20m hoge parcours zonder fouten te vervolledigen. Hij sprong met dit resultaat en een seconde voorsprong naar de kop van het klassement. Achter hem plaatsen twee Françaises zich op het podium, waarbij Anne France Dolleans op Delsie Royale (Suspens Floreval) het won van Alia Perrier en Blaire de Blondel (Baie de Villeclare).

Vind de volledige uitslag van de Bronze 1.20m hier.

De Silver 1.30m proef die net iets hiervoor eindigde bracht ook al prijzen voor Nederland. Elize van de Mheen kwam er net 16 honderdsten te kort om op het podium te springen, en werd met Lennox W knap vierde. De winst ging er naar de Fransman Frederic Lagrange op de rug van Astro de Pleville (Chin Chin). Megan James volgde als tweede met de 7-jarige Whitesparke Mystery (Colestus), voor Fabienne Daigneux-Lange en Bb d'Fee Sauveniere Z (Balou du Rouet).

Vind de volledige uitslag van de Silver 1.30m hier.