Remco Been en Maikel van der Vleuten springen op podium van hoofdproef Sentower Park

Remco Been en Maikel van der Vleuten springen op podium van hoofdproef Sentower Park

In Oudsbergen doven de lichten van de piste na alweer een geslaagde wedstrijddag. Het internationale deelnemersveld sloot de avond af met een 2* hoofdproef over 1.45m hoogte, in dewelke Remco Been voor Nederland naar het beste resultaat reed door het zilver weg te kapen. Landgenoot Maikel van der Vleuten volgde kort na Been als derde op het podium.

Het goud kon niet in eigen land gehouden worden en werd weggekaapt door de Fransman Julien Anquetin in het zadel van Cesus de Fougnard (Tlaloc M), dewelke als enige de klok onder de 36 seconden wisten te stoppen. Remco Been sprong voor Nederland op de BWP hengst Holland Vd Bisschop (Heartbreaker) naar het zilver, op een ruime anderhalve seconde gevolgd door Maikel van der Vleuten en de twaalfjarige BWP hengst Luigi d'Eclipse (Catoki).

Sam Polleunis veroverde op de rug van de BWP schimmelruin Lancelot P (Namelus R) de vierde plek voor het thuispubliek. De laatste top vijf plek ging naar de Ier Jason Foley met de veertienjarige hengst Warriors Glory (Warrior).

Vind de volledige uitslag hier.