Rianne Visscher kroont zich tot Gronings ZZ-kampioen

Rianne Visscher kroont zich tot Gronings ZZ-kampioen
In het stadspark kwamen op het Gronings kampioenschap zeven combinaties aan de start in de klasse ZZ.

In de eerste omloop wist alleen Lynn Bulthuis foutloos te blijven met haar paard Dollard’s Cracker Jack. In de tweede ronde liep Bulthuis tegen een foutje aan, terwijl Rianne Visscher met zowel Galerno als Cudame P foutloos bleef, net als Minka Haverkamp met Germeta W.

Na de twee omlopen waren er dus vier combinaties met een totaal van 4 strafpunten en deze vier vochten het vervolgens uit in de barrage. Rianne Visscher was daarin de beste met Galerno (v. Baltic VDL) met een foutloze ronde in 30,58 seconden. Op de rug van Cudame P noteerde ze één springfout en werd uiteindelijk vierde.

Minka Haverkamp leverde een knappe prestatie door met Germeta W de reservetitel te pakken. Lynn Bulthuis eindigde als derde.

In de klasse Z werd de strijd beslist zonder ultieme barrage. Maurice Stevens eiste de titel op met Gypsy d’Usanse (v. Namelus R) met een foutje in de eerste omloop en een foutloze tweede ronde. Rianne Visscher wist met Hollerno net geen barrage af te dwingen.

In de klasse M eiste Ella Huizinga de titel op. In een rechtstreeks duel in de barrage verwees Huizinga met H.M. de Vos (v. Emilion) haar enige overgebleven concurrent René van der Heul naar de tweede plaats. Van der Heul was in de barrage ruim vier seconden langzamer met Fireball (v. Arezzo VDL).