Jumping Amsterdam van start met landelijke rubrieken



Jumping Amsterdam is vandaag van start gegaan met landelijke springrubrieken. De eerste winnares van dit jaar is Evelien Walkot met The Kid (v. Vittorio) in de klasse L  1.10m. De M rubriek over 1.20m kwam op naam van jonge ruiter Davey Wiggers  en Ami d’Or (v. Almox Prins).


De 24-jarige Walkot  pakte de winst van de L rubriek na een foutloze barrage in een tijd van 36,64 seconden tijdens haar debuut op Jumping Amsterdam. “Vorige week won ik ook al de rubriek voor vijfjarigen in Drachten, maar hier winnen is echt gaaf. Zeker ook omdat de barrage heel spannend was”, reageerde Evelien. Mitchell Sonneveld met Blom’s Ascanalien Z (v. Asca Z) kwam net te kort en finishte in 37.28, goed voor de tweede plaats. Derde werd Kimberly van Engelen met Belle Chance (v. Vigo D’ arsouilles) in 38.62 seconden.

http://youtu.be/3FUH_UGlfCs

Davey Wiggers (18) maakt eveneens zijn debuut op Jumping Amsterdam. Hij zette een tijd neer van 32,25 seconden met zijn 20 jarige leerpaard Ami d’Or in de klasse M en bleef hiermee Carry Huis in ‘t Veld met Dame Blanche (v. Clinton) bijna een seconde voor. Derde werd Glenn Knoester met Talouder KZ (v. Taloubet K).

http://youtu.be/ijT86x0koXI

Bij het Z rubriek over 1.30 gaat de winst maar net naar Maaike Koopmans, die Aniek Diks in een spannende barrage voor blijft. Met een verschil van maar 0,17 seconden pakt Koopmans met Soraya (v. Karandasj) de overwinning.

Het was al de derde keer dat Maaike Koopmans meereed op Jumping Amsterdam, maar vandaag ging in Amsterdam voor het eerst met winst naar huis dankzij een foutloze rit in 28.45 seconden. De tijd van Diks en Lorain (v. Lordanos) kwam uit op 28,62 seconden. Doron Kuipers werd met Delta Mossel Jantje (v. Pilgrim) derde in 29,49.

http://youtu.be/mpCwG7lYWlY


Arnold Boerekamps mocht zich vanavond de snelste noemen in de ZZ rubriek 1.35m van Jumping Amsterdam. Met S.L.I. Byron (v. Concorde) noteerde hij een snelle tijd van 36,13 seconden.  Paul Donkers zat Boerekamps op de hielen met Caronn Z en bleef slechts o,022 sec achter hem. Suus Kuyten pakte met Wellington Times (v.London Times) de derde plek.

http://youtu.be/tjrAmniFqq4


Kijk hier voor de uitslagen van het L.
Kijk hier voor de uitslagen van het M.
Kijk hier voor de uitslagen van het Z.
Kijk hier voor de uitslagen van het ZZ.