Iris Zwienenberg pakt tweede zege in Hartog Lucerne Trophy

Iris Zwienenberg pakt tweede zege in Hartog Lucerne Trophy

Iris Zwienenberg won met haar pony Bora-Bora in Vragender al de tweede wedstrijd van dit seizoen in de KNHS- Hartog Lucerne Trophy. “Iris reed een goede rit met een hele goede pony”, volgens jurylid Edwin Hoogenraat.





In de KNHS-Hartog Lucerne Trophy gaat het in de eerste omloop om de wijze van rijden van het parcours, de houding en zit en de verzorging die door de jury met punten worden gewaardeerd. Het tweede onderdeel is een parcours direct op tijd. De plaatsingspunten van de twee onderdelen bepalen de totaaluitslag.

Hessel Hoekstra leek met Easter King BB na de eerste omloop op de winst af te stevenen. “Hessel kreeg van mij een 10 voor het rijden. Hij reed zoals het moest. Ik geef niet gauw een 10, maar dit kon niet beter”, kijkt bondscoach en jurylid Edwin Hoogenraat terug. “Hessel had de pech dat zijn pony in het tweede parcours struikelde en doordoor kregen ze een springfout.”
In de totaaluitslag eindigde Hessel Hoekstra door de negende plaats in de barrage op de zesde plaats.
“In de eerste ronde plaatste ik Mel Thijssen en High Five met een 9,5 voor het rijden en een 9,5 voor de houding en zit op de tweede plaats. In de barrage deed Mel het rustig aan wat haar op de vijfde bracht.” Met de ervaren Koko D’Almy deed Mel het nog beter op de derde plaats.

De winst was net als in De Mortel voor Iris Zwienenberg met Bora-Bora. Edwin Hoogenraat: “Iris reed twee keer een goede rit met een hele goede pony.” Iris reed zich naar de tweede plaats in het parcours op tijd en met een 8,5, een 9 en een 8 werd ze gedeeld derde in de eerste omloop.

Het is een spannende en kwalitatief hoogstaande competitie, waarin de favorieten zich iedere wedstrijd in de top van het klassement melden. In Vragender werden Beau Schuttelaar en Vigo tweede. Ze wonnen de eerste wedstrijd in van het seizoen.