Podiumklassering voor Nederlandse Young Riders in Challenge Cup

Podiumklassering voor Nederlandse Young Riders in Challenge Cup

In De Peelbergen stond deze middag de Challenge Cup op het programma voor de teams die zich niet konden plaatsen voor de finales van de Nations Cup. Ook Nederland kwam aan de start en het team van Luc Steeghs kon naar een derde plaats springen met een totaal van 17 strafpunten. 

Vincent Dings was de enige die de nul kon behouden. Hij reed Ferrari (v. Harley) foutloos rond in 75,43 seconden maar was dus de enige die daarin slaagde. Babs Kerkhoffs en Evita van Spieringen (v. Eros Platiere) kregen twee springfouten achter hun naam, bij Kim Jacobs en Excellent (v. Lexicon) kwam daar ook nog een puntje voor tijd bij.

In de Grand Prix voor pony's reed Milan Morssinkhof naar een top tien klassering. De ruiters kregen een erg moeilijk parcours voorgeschoteld en slechts twee combinaties slaagden erin zich te plaatsen voor de barrage. Morssinkhof reed Carrick 13 (v. Calato) naar de achtste plaats door in de basisronde een snelle ronde met één springfout neer te zetten. Siebe Leemans en Noriego vd Riloo (v. For Pleasure) eindigden op de twaalfde plek. 

In de Small Tour voor Children kon Yoni van Santvoort een top tien klassering bemachtigen. In het zadel van Ilandra (v. Up To Date) reed ze een foutloze ronde in 74,36 seconden. Dat leverde deze Nederlandse combinatie de tiende plaats op. 

In het 1m40 voor Young Riders tot slot was Nick Nanning de beste Nederlander. Hij rekende op Bandia (v. Clinsmann 2) om in 29,00 seconden foutloos ronde te springen, dat leverde hem de vierde plaats op. Mila Everse en Heldorado (v. Eldorado vd Zeshoek) eindigden op de negende plaats. 

Klik hier voor alle resultaten