Pénélope Leprévost's Texas verhuist naar Spanje

Pénélope Leprévost's Texas verhuist naar Spanje

Pénélope Leprévost haar Texas is verkocht. De 13-jarige zoon van Tornesch 1042 krijgt zijn nieuwe stal in Spanje, waar de 24-jarige Sira Martinez Cullell de teugels zal overnemen.

Op haar persoonlijke sociale media-account schreef Leprevost: "Dank je wel Texas voor de geweldige jaren samen, de wedstrijden die we hebben afgelegd en vooral voor de titel van Frans kampioen. Ik wens je het allerbeste voor de toekomst van je carrière." 


De Franse amazone kwam eind 2020 in het zadel van Texas te zitten. Samen klommen ze op van eenster niveau tot aan de hoogste tak van de sport. Leprévost bracht hem achttien keer naar het podium, waarvan zeven keer op het hoogste schavot. Hun grootste overwinningen waren die in Basel, waar ze de CSI5*-W 1.50m op naam schreven, de CSI4* Grand Prix van Rouen en de CSI4* 1.55 Grand Prix van de Sunshine Tour. 

Bij Haras de Beaufour, de trainingsfaciliteit waar Texas werd verzorgd, werd het vertrek van Texas aangekondigd met een vleugje nostalgie. "Met enige nostalgie nemen we afscheid van Texas na een succesvolle periode met Pénélope Leprévost. Onder haar leiding heeft Texas opmerkelijke prestaties behaald, waaronder die in Rouen en de Sunshine Tour. Deze 4* Grand Prix overwinningen zijn in ons geheugen gegrift."


Bron: Haras de Beaufour / Pénélope Leprévost