Peelbergen: Siebe Leemans en Renske van Middendorp in top vijf CSIO Ponies Big Tour

Peelbergen: Siebe Leemans en Renske van Middendorp in top vijf CSIO Ponies Big Tour

De voorlaatste dag van de jeugdcompetitie in de Peelbergen liep zonet op z'n eind. Onze Nederlanders wisten zich massaal te klasseren in de top tien. 

In de CSIO Ponies Big Tour wist Siebe Leemans met Orchid's Lonette naar een derde plaats te springen in 30,56 seconden. Ze eindigden zo net voor Renske van Middendorp die met Bosvallei's Tiego (Kielshoop Honeymill) de snelste tijd neerzette maar een springfout maakte. De overwinning was voor Tabitha Kyle met Nightgirl vh Sonnishof Z (Numero Uno). De combinatie bleef met 30,05 seconden nipt de Deense Laura Sargent met Lookout Maggie voor. Zij waren slechts vier honderdsten van een seconde trager. Plaats vijf was weggelegd voor Henry Squibb met Casino Royale. 

Jip Grootegoed en Kerwin Van Orchid (Kanshebber) vielen net naast de top vijf en werden zesde. 

In de 1.25m CSIO Childrens Big Tour waren er top tien klasseringen voor Daan Adams met Cherokee (No Limit) en Maud Agterberg met Eloubet (Zelote VDL). Ze werden respectievelijk zevende en achtste. In deze proef was het Fabio Thielen die met Castor BS (Caretino 2) aan het langste eind trok. Zij wonnen met een tijd van 27,25 seconden. Naomi Himmelreich en Chiara 366 (Canstakko) namen met 27,53 seconden het zilver mee naar huis. Seppe Wouters kon voor de derde plaats rekenen op Elvira (Toulon) die foutloos sprong in 28,10 seconden.

Tenslotte schreef Louise Ameeuw met Bamako M'Aurea (Kannan) de 1.30m CSIYJ-A Small Tour op haar naam. De combinatie had hiervoor slechts 37,51 seconden nodig. Lou Puch uit Zwitserland werd tweede met Cornet 39 (Cornet Obolensky) en 38,07 seconden. Helena Beyers nam met Karrabas Vd Mishagen (Erco Van'T Roosakker) het brons mee naar huis. Zij klokten af op 38,51 seconden. 

Daarnaast werden Milan Morssinkhof en Checkpoint Chacco (Chacco-Blue) zesde, Yfke Priem en Kessel HX (Cardento) werden zevende. 

Klik hier voor de resultaten.