Peelbergen: Leopold van Asten nipt tweede in de CSI2* Grand Prix

Peelbergen: Leopold van Asten nipt tweede in de CSI2* Grand Prix

Ook dichter bij huis kon je vandaag terecht voor internationale springsport. In de Peelbergen sprong Leopold van Asten naar een tweede plaats in de CSI2* Grote Prijs, ook Lars Kersten neemt het zilver mee naar huis in de CSI1* Grote Prijs. 

Annika Ebert was diegene die met de overwinning aan de haal ging in de CSI2* GP. Met Chacco-Blue zoon Chacco-Charlie zette ze een nulronde neer in 38,66 seconden. van Asten deed er slecht vier tienden van een seconde trager over en werd zo met VDL Groep Urane de Talma (Argentinus) knap tweede. De Verenigde Staten staan met Zazou Hoffman en Bloom du Plessis op drie. Zij wisten foutloos te blijven in 39,77 seconden. 

De top vijf werd vervolledigd door Harry Charles, die met Aralyn Blue (Chacco-Blue) vierde werd, en Sophie Hinners die met Galanda Mara TH (Lexicon) vijfde eindigde. 

Mathijs van Asten valt met Chacco's Cherry PS (Chacco-Blue) net buiten de top vijf op een zesde plaats. Niels Bulthuis concludeert de top tien met La Toucha Van Dorperheide (Zilverstar T).

In de CSI1* Grote Prijs ws Sophie Hinners de snelste met Bonfire Heart (Baluga) en een tijd van 32,95 seconden. Lars Kersten was de beste Nederlanders en eindigt met Kanjer Van 'T Heike (Gold Fever Van 'T Heike) net zoals Leopold van Asten op de tweede plaats. De Turk Omar Karaevli was met Hayley en 35,41 seconden goed voor brons. Harriet Cooper en Kathrin Stolmeijer werden respectievelijk vierde en vijfde. 

Klik hier voor de resultaten.