Patrick van der Schans blijft Jurgen Stenfert voor in 2* 1.40m van Deurne

Patrick van der Schans blijft Jurgen Stenfert voor in 2* 1.40m van Deurne

De Green Valley Estate in Deurne vormde op vrijdagnamiddag het toneel voor de 2* 1.40m hoofdrubriek van de dag. Nederland kwam er zeer sterk voor de dag met Patrick van der Schans die erin slaagde om het Wilhelmus te laten weerklinken door de arena. Hij werd opgevolgd door landgenoot Jurgen Stenfert die tweede eindigde. 

Patrick van der Schans en Graniet ES (v. Flamenco de Semilly) spurtte in 37,63 seconden naar de overwinning in deze 1.40m twee fasen special proef. Jurgen Stenfert zat hem op de hielen maar was net niet snel genoeg om van der Schans in te halen. In het zadel van Heaven Of Romance (v. Andiamo Z) finishte hij tweede in 38,23 seconden. De top drie werd vervolledigd door de Duitse amazone Valeria Lienhop met Candy Crush (v. Chacco-Blue). Het duo tikte de klok af op 38,52 seconden. 

Camila Mazza De Benedicto en Eldorado V (v. Z) werden vierde. Het Nederlandse feestje werd verder gezet met een vijfde plaats voor Marriet Smit-Hoekstra en Duco Z (v. Dakar TN). 

Tenslotte waren er nog andere Nederlandse klasseringen voor Michel Hendrix (Hendrick's HX), Jurgen Stenfert (Idylle Of Romance) en Eric van der Vleuten (Dreamland). 

Klik hier voor de resultaten.