Pam Nieuwenhuis en Doron Kuipers schitteren bij CH De Wolden

Pam Nieuwenhuis en Doron Kuipers schitteren bij CH De Wolden

Pam Nieuwenhuis moest vandaag de Belgische Annelies Vorsselmans voor zich dulden in de 1.40m Gold Tour hoofdrubriek bij CH De Wolden. Eerder won Doron Kuipers wel de 1.40m Silver Tour.

Bij het CH De Wolden stonden de hoogste hindernissen vandaag 1.40m hoog gebouwd. Na een barrage met negen verzekerde Annelies Vorsselmans een Belgische winst in de Gold Tour. Op de rug van de 8-jarige Quinn bleef Vorsselmans nipt voor op Pam Nieuwenhuis. Vorsselmans en de zoon van Quarz Ask verwezen de Nederlandse combinatie, Pam Nieuwenhuis met Farmer's Apple (Winningmood van de Arenberg) naar de tweede plaats. De derde trede kwam op naam van Suus Kuyten met onder het zadel de 18-jarige Dallas du Domaine Z (Darco).

Vier combinaties slaagden erin de herkansing foutloos af te werken. Glenn Knoester strandde zo net buiten het podium met Jillz E.B. (Jamal vd Heffinck) op de vierde plaats. Met één springfout en de derde beste tijd loodste Gert-Jan Bruggink zijn achtjarige Jillz E.B. (Jamal vd Heffinck) nar de vijfde plek.

Doron Kuipers laat Wilhelmus klinken

In de 1.40m Silver Tour was er geen houden aan de Nederlandse springruiter, Doron Kuipers. Kuipers en Stal Everse's Kerswin van 't Roosakker (Echo van 't Spieveld) waren een klasse apart en wonnen de rubriek met net geen twee seconden voorsprong. Op het podium volgde Karl Brockx met Stardust Degli Assi (Sandro Boy).

Lisa Broekert vervolledigde de top drie voor eigen publiek met de negenjarige Harley-dochter, I Am Elrite. Maureen Bonder volgde op de vierde plek met de 12-jarige Tygo-zoon, Flierefluiter. De top vijf van deze 1.40m proef werd afgewerkt door Kati Lekander en Candid 14 (Cellestial).

Volledige uitslag 1.40m Gold Tour

Volledige uitslag 1.40m Silver Tour

F. © Hans Khoe