Oliva: Michels en van der Schans in top tien Silver Tour Grand Prix

Oliva: Michels en van der Schans in top tien Silver Tour Grand Prix

Ook in Oliva kwamen onze landgenoten aan de start. Ze wisten klasseringen te behalen in zo goed als alle rubriek. Iris Michels en Wout Jan van der Schans sprongen naar een top tien klassering in de 1.40m Silver Tour Grand Prix. 

De Silver Grand Prix werd gewonnen door Mario Wilson Fernandes met Stroudwood Eldorado (Navardo). Hun tijd van 42,23 seconden bleek nipt voldoende voor de overwinning aangezien Marie Hecart en Carbonne de Carva (Diarado) volgden op een tweede plaats met 42,70 seconden. Alberto Zorzi deed er iets langer over en klopte af op 44,36 seconden met Toulini Olympic (Toulouse). 

De top vijf werd vervolledigd door Clem Mcmahon en Orlano Z (Orbanus) op vier en Genene Burnett met Vanda Gucci (Cristallo) op vijf. 

Iris Michels en Isaac (Numer Uno) eindigden knap zesde, Wout-Jan van der Schans en Haretto (Diamant de Semilly) vinden we terug op plaats negen.

Patrick van der Schans werd in de Silver 1.30m rubriek knap tweede met Heavy Plot (Plot Blue) en 67,82 seconden in een omloop tegen de klok. Het duo moest de Mexicaanse Mia Leal Trevino voor zich dulden die met Checa Z (Chelco Z) en 66 seconden de proef op haar naam wist te schrijven. De derde plaats was voor Jessica Toelstang met Gwintosca Hbc, zij bleven foutloos in 67,91 seconden. 

De Britse Joanne Mcglory en Xena 16 (Warrior) eindigden vierde voor Alexandra Oettli en Sultan d'Helby (Gerfaut d'Helby). 

Daarnaast stond ook het Gold 1.40m op het programma. In deze proef was de overwinning voor de Deen Lars Bak Andersen met La Luna 356 (Ludwig von Bayern). De combinatie wist met een tijd van 37,34 seconden in de tweede fase de concurrentie achter zich te houden. Tobias Bremermann en Suzan B (Spartacus TN) eindigden met 37,96 seconden tweede. Het brons was voor Mario Wilson Fernandes met First Lady EB (Lucky) en 39,20 seconden.

Voor Nederland sprong Iris Michels met Izabelle (Comme Il Fau 5) naar een achtste plaats, Willem Greve en Imposant van de Renger (Comme Il Faut 5) eindigden tiende. 

Ook was er het 1.30m in de Gold competitie. De Britse Helen Rees nam daar de eerste en tweede plaats voor haar rekening. Voor de winst kon ze rekenen op Bianca du Rouet (Statinus), die foutloos wist te blijven in 58,08 seconden. Bart IV (Lord Z) sprong in 59,09 seconden voor Rees naar de tweede plaats. De Franse Marie Hecart en Bulgari de Carva (Diamant de Semilly) eindigden derde. 

De Nederlandse Madée Schuttenbeld en Piccolo R (Centauer Z) eindigden vierde, voor Stéphanie D'Andrimont die met Dubai de Riverland (Qlassic Bois Margot) de tof vijf vervolledigde. 

Iris Michels en Flora (Verdi TN) eindigden negende.

Vervolgens sprongen onze landgenoten Sanne ter Haar en Nina Houtzager naar een top tien klassering in de Bronze 1.20m rubriek. Ter Haar eindigde zesde met Out of the Blue vh Haagakkers, Houtzager werd zesde met Fonia Again.

Klik hier voor alle resultaten.