Nina Houtzager scoort in Lichtenvoorde!

Nina Houtzager scoort in Lichtenvoorde!

Springruiters die zelf Olympische Spelen, EK’s en WK’s gereden hebben en tot de wereldtop behoorden, maakten in de rol als trainer en coach lange dagen tijdens de eerste week van Jumping de Achterhoek. Het was het weekend voor de internationale jeugd, die in de toekomst het stokje moeten overnemen. Uit deze talentenpoel komen de kampioenen van straks, dat is zeker.

Nadat Tani Joosten uit Zevenaar op zaterdagavond een visitekaartje afgaf in de U25 Grote Prijs op 1.45m niveau voor ruiters tot 25 jaar, werden de drie andere internationale finales op zondag verreden.

“Ik geloof dat ik nu een favoriet concours erbij heb”, straalt de 15-jarige Victoria Schumacher op de slotdag. De frêle amazone uit Duitsland won de 1.40m Grote Prijs voor junioren met Sam vd Tojopehoeve Z (Spartacus TN) nadat ze al twee rubrieken had gewonnen. “Nee, we hebben niet altijd zo’n goed weekend. Sometimes you win, sometimes you learn”, vertelt ze.

In de Grote Prijs kwamen acht van de 14 combinaties terug voor de barrage. Maar hoe hard iedereen ook reed, ze kwamen niet aan de tijd van Victoria Schumacher die een vlekkeloze slotronde aflegde. “Ik heb mijn hengst nu een jaar en we zijn een heel goed team samen. Ik hoef alleen maar m’n hoofd erbij te houden en hem een zo goed mogelijke afstand te geven, hij galoppeert wel door en is altijd snel. Ik ben wel echt blij. Dit is mijn eerste overwinning op dit niveau.”

‘Atmosfeer, echt heel cool’

De carrière van Victoria Schumacher ziet er veelbelovend uit en de Duitse wordt als een groot talent bestempeld. “Ik hoop nu meer 1.40m rubrieken te springen en daarna door te groeien naar nog een stapje hoger”, vertelt ze. “Ik ben in elk geval blij dat ik naar Jumping de Achterhoek ben gekomen. Die atmosfeer hier, alle decoraties, de muziek, de lichtshows en het publiek. Echt heel cool.”


bron: Persbericht / F. © Fototrailer