Niels Kersten laat Wilhelmus klinken in Donaueschingen.

Niels Kersten laat Wilhelmus klinken in Donaueschingen.

Deze ochtend hebben Niels Kersten en Hessel Hoekstra zich in de 1.40m rubriek in Donaueschingen laten opvallen. Het groot aantal deelnemers zorgde voor een opsplitsing van het klassement. Kersten reeds zo in de eerste groep naar de winst. Hessel Hoekstra haalde de tweede plaats in de tweede groep.

Samen met High Hopes SFN (Numero Uno x Lupicor) reeds Niels Kersten naar de eindzege in zijn groep. Het paar was ruim één seconde sneller dan landgenoot Remco Been met de Heartbreaker-nazaat, Holland vd Bisschop. De Duitse amazone, Pia Reich strandde op de derde plek met de 9-jarige PB Löwenherz (Levisto). 

Net buiten het podium strandde Leon Thijssen op de vierde plek. Thijssen strandde op plek vier met de 11-jarige Numero Uno-nazaat, For President, en verwees zo Steve Guerdat met Dynamix de Belheme naar de vijfde plek.

Hessel Hoekstra scoort in tweede groep.

In de tweede groep haalde Luca Marziani met zijn tweede snelste tijd de overwinning. Samen met Don' t Worry B (Numero Uno) bleef Marziani, Hessel Hoekstra met Helsinki (VDL Zirocco Blue) voor.

Alle resultaten