Niels Bulthuis en Hylke de Jong houden thuis eer hoog in Kronenberg

Niels Bulthuis  en Hylke de Jong houden thuis eer hoog in Kronenberg

De Nederlandse deelnemers moesten het buitenlands publiek voor zich dulden in de 1.40m internationale rubrieken in Kronenberg. Barbara Schnieper won zo de 1.40m Medium Tour terwijl haar Zwitserse landgenoot, Edwin Smits de Nederlanders achter zich liet in de 1.40m Grand Prix kwalificatie.

In de 1.40m Grand Prix kwalificatie wist Edwin Smits de eindzege op naam te schrijven na een foutloze rit met de Z-ruin, Dandiego B Z (Dutch Capitol). Het paar bleef ruim één seconde voor op Hylke de Jong met de VDL Zirocco Blue-zoon, Headline. Mario Stevens vervolledigde het podium in deze rubriek met Botakara (Balou du Rouet) onder het zadel.

Net buiten het podium strandde Kristian Houwen met Drop Shot VM (Kannan) op de vierde plek voor Richard Vogel met de BWP-ruin, Morton V't Merelsnest (Nabab de Reve). 

In de 1.40m Medium Tour hield Barbara Schnieper de concurrentie achter zich met Fromecs Quicky (Quickly de KReisker). De Zwitserse amazone klokte foutloos af in 23,74 seconden en verwees zo Niels Bulthuis met Hiltonaar de tweede plaats. Teun Vestjens vervolledigde het podium in het zadel van de Calvaro F.C.-merrie, Felice.


Uitslag 1.40m MT

Uitslag 1.40m GP kwalificatie