Nicole Mestrom ziet voormalige troef scoren in openingsrubriek WEF 11

Nicole Mestrom ziet voormalige troef scoren in openingsrubriek WEF 11

In Wellington is het startschot gegeven voor de elfde week van het Winter Equestrian Festival. In de 1.45m openingsrubriek snelde Isabella Russekoff alvast naar de winst met haar 15-jarige Balou's Fly High (Balou du Rouet).

Het paar bleef als enige foutloos onder de 32 seconden en verwees zo Conor Swail met Team Philippaerts' Theo 160 (Christian 25) naar de tweede plaats. In het verleden werd de 10-jarige ruin nog uitgebracht door oa. Nicole Mestrom en Thibault Philippaerts.

Richard Vogel werkte het podium af op de rug van Dakota de L'Ardrais. De SF-ruin werd internationaal opgeleid door Stijn Timmerman. Het paar bleef de Duitse springruiter Laura Kraut met onder het zadel Hera FBH voor.

Op de vijfde plaats strandde David O'Brien met El Balou OLD (Eldorado vd Zeshoek). Na afloop vertelde Russekoff dat elke zege met Balou's Fly High speciaal is. "Hij doet echt zijn best om te winnen en me gelukkig te maken," gaat ze verder. "Dat maakt het speciaal. Het is dan ook belonend als ik mijn deel kan doen door snel te gaan en een leuke ronde neer te plaatsen."

Uitslag