Nicola Philippaerts wint LGCT Grand Prix Mexico! "Mijn merrie heeft een hart van goud!"

Nicola Philippaerts wint LGCT Grand Prix Mexico! "Mijn merrie heeft een hart van goud!"

Voor een uitverkocht stadium in Mexico heeft de Belgische springruiter, Nicola Philippaerts de 1.60m LGCT Grand Prix op naam geschreven. Samen met zijn H&M Luna van 't Ruytershof dook de Philippaerts telg onder de chrono van de concurrentie. Voor Philippaerts zijn eerste LGCT Grand Prix zege sinds 2018!

"Ze heeft een hart van goud, ze is een echte leeuwin als ze de ring betreedt... en het lijkt erop dat ze echt van Mexico-Stad houdt! Ze verdient deze overwinning echt, en het is een fantastisch evenement hier - Mexico-Stad is een van mijn favoriete shows en ik ben altijd blij om hier terug te komen."

Met de derde Golden Ticket naar de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix voor 2024 bij de GC Playoffs in november kon Nicola zijn opluchting niet verbergen om terug te keren naar zo'n gerenommeerd evenement. Hij zei: "Het betekent veel, natuurlijk, om de LGCT Super Grand Prix te kunnen springen is een echte eer en ik kan gewoon niet wachten om daar te concurreren."

En voor de dynastie van de familie Philippaerts? Het werd natuurlijk niet onbesproken gelaten tijdens het winnaarsinterview van Nicola. Ludo Philippaerts, de vader van Nicola, was de allereerste Longines Global Champions Tour Champion of Champions, die het algehele kampioenschap van 2006 veiligstelde, wat bewijst dat talent in hun bloed zit. Na zijn emotionele overwinning zei hij: "Om eerlijk te zijn, mijn familie achter mij en mijn hele team thuis, het is ongelooflijk wat ze voor me betekenen, het is natuurlijk een overwinning voor hen, en zonder hen zou ik hier nooit zijn."

Op het podium volgde Luiz Felipe Cortizo Gonçalves De Azevedo Filho met de 10-jarige Zangersheide-merrie, Sierra du Piedroux Z (Hunter's Scendix). Enkel deze twee hielden het foutloos. De top drie werd afgewerkt door Eduardo Alvarez Aznar en de 19-jarige SF-ruin, Rokfeller de Pleville Bois Margot (L'Arc de Triomphe).

Uitslag