Nicola Philippaerts triomfeert met Derby de Riverland in de WB-competitie van Madrid!

Nicola Philippaerts triomfeert met Derby de Riverland in de WB-competitie van Madrid!

Een spannende tweede ronde van de CSI5*-W 1.50m rubriek van Madrid Horse Week werd gewonnen door niemand minder dan Nicola Philippaerts! Na een indrukwekkende eerste ronde op Derby de Riverland (Kannan) trok de Belg de lijn door tot in de finale. 

Met de tienjarige ruin van Kannan uit de fokkerij van SCEA Riverland kwam Philippaerts als voorlaatste aan de start nadat hij in de basisronde een scherpe tijd had neergezet. In de beslissende ronde stuurde hij Derby de Riverland in 35,48 naar de finish en schreef de rubriek op naam. Roger Yves Bost volgde op de tweede plaats nadat hij de finish kruiste in 35,72s op Ballerine du Vilpion (Baloubet du Rouet). Henrik von Eckermann kon geen mouw breien aan zijn overwinning van gisteren met Dzara Dorchival en besloot met de Qlassic Bois Margot-nakomeling op drie met een tijd van 35,78s. 

Niels Bruynseels hield mee de Belgische eer hoog en sprong in het zadel van Nauwsika van de Pereboom (Thunder vd Zuuthoeve, fokker: Godfried Storme) dubbel foutloos naar de vijfde plaats. Voor hen op vier kwam de Oostenrijker Max Kühner met Eic Julius Caesar, een KWPN ruin van Couleur Rubin. 

Resultaten