Nick Nanning sterk uit de startblokken tijdens EK Junioren

Nick Nanning sterk uit de startblokken tijdens EK Junioren

Nick Nanning heeft zijn start niet gemist in Oliva. Tijdens de eerste omloop van het Europees kampioenschap voor Junioren reed Nanning met Bandia (Clinsmann 2) foutloos naar de zesde plaats. Team Nederland staat momenteel vijfde.

Francis Derwin start het Junioren EK op kop van het klassement. In het zadel van de 13-jarige Ahg Whiterock Cruise Down (ruisings Micky Finn) bleef de Ier net geen twee seconden voor op België's Evelyne Putters. In dit 1.40m parcours volgde de amazone met de zoon van Nabab de Reve, Nabeay van het Migroveld Z voor Niamh McEvoy en Templepatrick Welcome Limmeric (Limmerick).

Net buiten het podium plaatste Klara Koziol zich vierde. Op de rug van Rocky (Caretello B Hol.) bleef ze Tom Wachman met Lazzaro Delle Schiave (Acodetto 2) voor.

Voor Nederland volgde Nick Nanning met Bandia (Clinsmann 2) op de zesde plaats. De Nederlandse junioren staan in het landenklassement momenteel vijfde. Voor Nederland kwamen verder Emma Bocken met Kadessa Z (Kannan), Mart Ijland met Hero (Cantos), Thijmen Vos met Ive Got The Key (Womanizer) en Milan Morssinkhof met Checkpoint Chacco (Chacco-Blue) aan de start.

Proefuitslag