Net niet voor Wout-Jan van der Schans in 4* Sentower Park

Net niet voor Wout-Jan van der Schans in 4* Sentower Park

Het Sentower Park opende meteen met een viersterren rubriek en daagde de ruiters uit over een parcours van 1.40m hoog. Wout-Jan van der Schans reed een foutloze barrage op Forlan van de Sprengenberg (v. Nabab de Reve) maar was net niet snel genoeg voor het podium en eindigde knap op vier. 

Na een uitdagende basisomloop had de viersterren rubriek in het Sentower tien starters in de barrage. Barbara Schnieper mocht de spits afbijten in het zadel van Judy KM (v. Joly St. Hubert). Zij reden foutloos en zetten de tijd op 29,08. Daarna zagen we de eerste Belgische combinatie en mocht Nico Baerts aan z'n ronde beginnen met Casillias Z (v. Crowntano Z). Zij konden de tijd van Schnieper verbeteren met... jawel, één honderdste. 

Charlotte Philippe reed met Godiva S (v. Andiamo Z) nog eens bijna twintig honderdsten van hen tijd af. Pim Mulder mocht als eerste Nederlander zijn barrage aanvatten op Ibylle (v. Q.Breitling LS). Met een springfout en een tijd van 30,33 konden ze niet voorbij Philippe. Landgenoot Wout-Jan van der Schans was de volgende en sprong met Forlan van de Sprengenberg (v. Nabab de Reve). Zij bleven foutloos en met 30,91 op de klok kwamen ze voorlopig op vier. 

Met Niels Bruynseels op Diornella-D (v. Diamant de Semilly) zagen we opnieuw een Belg in de piste. Ook zij slaagden er niet in een snellere tijd neer te zetten en finishten op 31,43. Baerts had nog een tweede ijzer in het vuur en ging met Mowgli du Sasiana (v. Emerald van 't Ruytershof) voluit voor een betere tijd maar werd een springfout aangerekend. 

De winst bleef in België en was voor Charlotte Philippe. Nico Baerts volgde met Casillias Z (v. Crowntano Z) op twee, Barbara Schnieper werd derde. 

Volledige uitslag