Net geen top drie voor Mathijs van Asten bij Gold GP Qualifier in Oliva

Net geen top drie voor Mathijs van Asten bij Gold GP Qualifier in Oliva

De hoofdproef van de dag in Oliva zit er alweer op. Ruim zeventig combinaties gaven het beste van zichzelf tijdens de 1.45m hoge Gold GP kwalificatieproef, wat bij Mathijs van Asten werd beloond met een plek net buiten het podium.

De Ier Jason Foley sprong er in het zadel van Lady Angeles (Los Angeles) alweer naar zijn derde medaille van de dag, waarbij een schitterende tijd van 72.48s seconden hem ditmaal goud opleverde. Philip Houston uit Duitsland wist eveneens te chrono nog onder de 73 seconden te stoppen, en volgde als tweede op de rug van Chacco's Girl (Chacco-Blue). Net geen seconde na de eerste twee op het podium, plaatste Leon Brutsaert zich met Dixy Vd Fruitkorf Z (Diamant de Semilly) als derde.

Voor onze landgenoot Mathijs van Asten was een een knappe vierde plaats weggelegd. Van Asten had in het zadel van Chacco's Cherry PS (Chacco-Blue) een kleine 75.50 seconden nodig om het parcours foutloos te vervolledigen, en gaf daarmee het nakijken aan de Zwitserse Stella Trümpi die op Ici Paris CH (Mylord Carthago) de top vijf mocht afsluiten.

Vind de volledige uitslag hier.