Nederlandse Young Riders op zeven in EK

Nederlandse Young Riders op zeven in EK


Na twee onderdelen en de eerste ronde van de Landenwedstrijd staat het Young Riders-team van bondscoach Luc Steeghs op de voorlopige zevende plaats op het EK Springen. Nog niet in de buurt van de gouden medaille van twee jaar geleden


KNHS Talententeam-lid Rowen Van de Mheen moest zich voorafgaand aan de Landenwedstrijd helaas terugtrekken door een blessure. Mel Thijssen haar Cartalona 2 zette een voet in water in de eerste manche. Daarnaast waren er vier strafpunten van Mans Thijssen en Tom Schellekens. Regerend Nederlands kampioen Skye Morssinkhof, die met G-Vingino Blue als laatste reed voor het team, was het streepresultaat voor het team met 8 strafpunten.

De junioren zijn op het EK springen in Vilamoura in de landenwedstrijd op de twaalfde plaats geëindigd. Een teleurstellend resultaat voor het kwartet van bondscoach Luc Steeghs. Amber van Marle en Gregorius vd Vrendt presteerden het best voor Oranje, zij reden vandaag een foutloze ronde en mogen op zaterdag in de finale rijden, net zoals Thijmen Vos.

Bron: Ruiters in Oranje