Nederlandse paarden winnen twee hoofdrubrieken Wellington

Nederlandse paarden winnen twee hoofdrubrieken Wellington

In Wellington stonden er op woensdag twee 1m40 rubrieken op het programma. De overwinning in de eerste reeks ging naar Darragh Kenny. Hij rekende op de KWPN-merrie Cocomein VDL (v. Chacco-Blue) om in 36,04 seconden een foutloze ronde te springen. 

Daniel Deusser volgde op de tweede plaats. Hij reed de BWP-ruin Newton van het Krekelhof (v. Diamant de Semilly) foutloos rond in 37,83 seconden. Ben Maher vervolledigde het podium in het zadel van Sligo Balou Boy (v. Balou du Rouet). Zij lieten allen balken in de lepels en klokten af in 39,12 seconden. 

Matthew Bordy (Balotelli 5) en Megan McDermott (Entano) vervolledigden de top vijf op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

In de B sectie reed Ben Maher naar de overwinning in het zadel van de 10-jarige Ginger Blue (v. Plot Blue). Het duo kon de nul behouden en stopte de chrono na 38,86 seconden. De tweede plaats was voor Laura Chapot. Zij rekende op de KWPN-ruin Ultimo Calafornia (v. Ultimo) om in 38,86 seconden een foutloze ronde te springen. 

Laura Kraut eindigde met Diadem du Thot op de derde plaats. Zij konden een foutloze ronde springen en finishten in 39,23 seconden. 

Martin Fuchs (Leone Jei) en Alise Oken (Langley HX) was er respectievelijk een vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten